noradahm.no

De små tingene som teller

Noen ganger tror vi at ting må være så store for å være viktige. Vi tror vi at hvis vi skal forandre oss –  da må det en radikal endring til. Hvor mange ganger utsetter vi ikke endringer fordi vi synes det blir for lite eller klisjéaktig? Nei, får jeg ikke til noe virkelig stort, kan det være det samme.Og noen ganger må det voldsomme hendelser til før vi stopper opp. Men hva er det folk som har overlevd store, skjellsettende kriser ofte forteller? At det fikk dem til å sette pris på nettopp det små og hverdagslige. 

Så ikke undervurder alle de prosaiske øyeblikkene hver dag er fylt av. Og ja, det blir klisjéaktig, men det gjør det ikke mindre sant eller viktig: hvis du bestemmer deg for å gjøre én liten ting annerledes, kan det ha store ringvirkninger i livet ditt. Det ligger så mye kraft i den oppmerksomheten du utvikler på denne måten.

Om det er:

– å skrive opp tre ting du er takknemlig for hver kveld.

– å ta to dype pust i stedet for å slenge ut den spydige bemerkningen.

– å gi en god klem til ungen din i stedet for å kjefte.

– å se alt du har i stedet for å sammenligne deg med andre. 

– å lytte til ditt eget behov i stedet for alle andres én gang om dagen.

– å kjenne etter: vil jeg dette? i stedet for å automatisk tenke: dette må jeg!

Alt dette teller. Alt dette har betydning – for deg og for de rundt deg. Så hvorfor ikke begynne i dag? Hvilken liten ting vil du begynne med i ditt liv? Eller hvilke små ting holder du allerede på med? Del gjerne i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *